Historik FKI - en av sveriges äldsta idrottsföreningar


Fotografi från FKI 1948

FKI grundades år 1900 och ligger på en egen liten holme, Måsholmen, vid Djurgårdskanalens mynning. Föreningen bedriver ideell verksamhet inom kanotidrott, vilket omfattar kanotpaddling och kanotsegling för såväl barn och ungdom som för äldre medlemmar. FKI är en av Sveriges äldsta idrottsföreningar.

Vid FKIs klubbhus samsas gamla rariteter från seklets början med toppmoderna kanoter i kolfiber.
På Lilla Värtan seglar vi A- , B- , C-D/E- och IC-kanoter. Paddlar man kan man istället ta sig en tur in i Djurgårdsbrunnskanalen. Gemensamt för oss alla är att vi uppskattar den speciella känslan och närheten till naturen, som man upplever i kanoten.

Föreningshuset byggdes år 1912 och är verkligen unikt. På FKI förvarar vi våra kanoter inomhus, även segelkanoterna, som bärs in i huset över vintern vid “indragningen” och ut till våren vid “utdragningen”. Förutom kanotplatser finns ett kök och ett allrum, renoveringsplats och skåp mm. Omklädningsrum med bastu är under uppbyggnad.

För att ta sig till FKI med bil, kör du mot Kaknästornet och svänger in på Hunduddsvägen. Följ vägen tills du ser en stor båtklubb framför dig, där tar du höger. Där vägen delar sig håller du vänster och kör 50 meter, då är du framme vid vår parkeringsplats.


Copyright © 2005 FKI  Föreningen för Kanotidrott